26.6.12

Cazul Năstase alunecă în ridicol și sinistru

Mai întâi au fost reacțiile unei madame europarlamentar care a făcut atâtea spume în mass-media că de ce e Năstase pe un pat de spital, nu la puşcărie (de parcă nu va ajunge şi acolo după ce se vindecă), încât nu poți să nu te întrebi dacă pe individa asta cu mutră de mort a mai regulat-o cineva în ultima jumătate de secol. Dar, dincolo de întrebarea asta, nu pot să nu mă întreb şi de ce dracului un europarlamentar își permite să se amestece în treburile justiției, poliției, etc. și să dea indicații?! Suntem iar în „Epoca de Aur”, când un bou e deștept în toate?!

Astăzi, bașchetbalista națională a scos pe gură următoarea păsărică ieșită, parcă, din 1989, decembrie 25: „Reacțiile avocaților lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească.” Măi să fie. Dar ce ar trebui să facă niște avocați ai apărării, pe care clientul îi mai și plătește - să facă un rechizitoriu împotriva acuzatului, așa cum s-a întâmplat la falsul proces intentat lui Ceaușescu?! Păi, dacă sunt plătiți suficient, oamenii ăștia sunt datori să meargă și la Dalai Lama să-și apere clientul.

În sfârșit, DNA-ul a căpătat între timp și competențe medicale, de vreme ce îi suspectează pe medicii care l-au operat pe Năstase că au participat la un veritabil complot şi îi ia la întrebări.

Totul e ridicol și sinistru în același timp. E ridicol că tocmai unul ca Adrian Năstase, care are bubele lui, ajunge să fie dovada clară că justiția „reformată” a lui Băsescu e una ieșită din peșteră, și e sinistru fiindcă în locul lui Adrian Năstase, pentru apărarea căruia se bat o armată de avocați și o mulțime de admiratori, putem fi oricare dintre noi. E suficient să vină parlamentara nefé, bașketbalista și cu Daniel Morar, să li se pară că te uiți nu știu cum la nu știu cine, și gata, „Trofeul Calității” te paște. Cu armata de avocaţi cred că vom sta noi mai prost!

P.S. Disperare. Ăștia, începând cu micii limbricoizi amorfi ca Mihail Neamțu și terminând cu babele cu fițe din 22, par a fi disperați că Năstase nu e la pușcărie acum, aici, azi băh, repede, bîstro, bîstro!...

Hm...

Nu cumva disperarea lor are legătură tot cu summitul ăla de la Bruxelles, unde l-ar fi vrut trimis pe Ponta cu cât mai multe tinichele legate de coadă? Altfel, nu văd sensul... Năstase oricum va ajunge la pușcărie, măcar câteva zile, de control. Asta e evident, justiția a dat un verdict. Zău că nu le înțeleg disperarea altfel decât că ar fi vrut să-i facă atmosferă lui Ponta la Bruxelles pe tema „Năstase la pușcărie” și faptul că Năstase nu e încă în zeghe le cam dă lor planurile peste cap...

Niciun comentariu: